Pisicile de pe Marasesti, sursa noastra de inspiratie

Pisicile de pe Marasesti, sursa noastra de inspiratie
Pisicile de pe Marasesti, sursa noastra de inspiratie

Da, da, felinele alea egoiste si obraznice par sa fie cel mai indragit animal de companie al omului. Despre efectele benefice ale pisicii in viata noastra s-au spus si s-au scris multe. Este deja binecunoscut faptul ca pisica doarme 70 la suta din timp, ca nu se hraneste cu lapte de vaca, sau ca detesta mirosul de citrice.
Si noi iubim pisicile, am spus-o deja in numeroase randuri. Colectia Cat-tastic este inspirata de pisicile care ne-au ales ele pe noi, in urma cu aproape un an. Cei care urmaresc postarile noastre de pe Facebook, https://www.facebook.com/evixgiftshop/, isi amintesc probabil de #pisiciledepemarasesti.


Domniile lor, pisicile, au venit, le-am hranit, s-au obisnuit si-au decis ca le place de noi. Mitica, Petrica, Zina si Denis au devenit atat de indragiti, incat un client si-a adus pana si prietenii sa le arate pisicile de la magazin. Spicuind din manifestarile lor distincte, iata cateva funfacts despre pisici.

Mitica cel afectuos si torcator se tavaleste prin magazin si se freaca de oameni. Acesta este un ritual de a-si marca teritoriul, impregnandu-l cu mirosul sau, cu ajutorul glandelor situate la nivelul capului si al gatului. De asemenea, cand o pisica se tranteste cu burta in sus, da dovada de incredere. Totodata, majoritatea pisicilor se da in vant dupa mirosul de clor, iar in ultimul timp avem din abundenta. Torsul pisicii poate fi un semn de fericire, dar si o modalitate de a se auto-calma, atunci cand este stresata.

Petrica 2 (da, stiu, lipsa totala de imaginatie din partea mea) este foarte vocal, miorlaie pana primeste ce vrea (mancare, evident). Mieunatul nu facea parte din vocabularul initial al pisicilor, fiind un comportament dezvoltat ulterior pentru comunicarea cu oamenii. Pisicile pot scoate pana la 100 de sunete diferite, in vreme ce cainii se limiteaza la 10.
Tot Petrica 2 are obiceiul sa hasaie la celelalte pisici rezidente atunci cand se apropie vreuna de el. Acesta este un comportament generat de frica, nu de agresivitate, cum se crede in mod eronat.
Zina cea razboinica sarea la lupta ori de cate ori vedea un caine. Acest lucru sa datora instinctului ei de a-si apara puiul. In general, pisicile prefera sa evite confruntarile.
Denis cel mititel ne-a rontait toate suculentele. Pisicile, uneori, investigheaza lucrurile mestecandu-le, atat pentru a obtine informatii, cat si pentru a le testa ca sursa de hrana. Se pare ca plantutele noastre au fost pe gustul lui Denis.
Inchei cu o justificare. Petrica 2 nu este un nume dat din lipsa de interes, ci dintr-o mare confuzie. Toate pisicile de pe Marasesti au aceeasi culoare, respectiv gri cu dungi. Mi-a trebuit cel putin o luna sa realizez ca Petrica nu era unul singur, ci doi motani diferiti. Ca razbunare, Colectia Cat-tastic e plina de culoare, reflectand mai degraba comportamentul, decat aspectul pisicilor de pe Marasesti.
 

Am lansat Cat-tastic, noua colectie cu pisici la o gama larga de tricouri perne, tote-bags si cani, inspirata de pisicile din jurul nostru.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!